Regio - Burgemeester Wendy Verkley van de gemeente Uitgeest wordt de nieuwe ambassadeur van Beursvloer IJmond Noord. Het jaarlijkse evenement, waarbij maatschappelijke organisaties en ondernemers aan elkaar worden gekoppeld op basis  van vraag en aanbod, vindt plaats op dinsdag 27 oktober.        

Beverwijker18-6.png
van links naar rechts burgemeester Wendy Verkley van de gemeente Uitgeest, algemeen coordinator van de Beursvloer Rob Endema en voorzitter van de Beursvloer, Ineke Edzes-Altena
  

Net als haar voorgangers zal Verkley de start van het evenment verzorgen door samen met vertegenwoordigers van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk de beursgong luiden in A9Studios in Uitgeest. In 2014 leverde die Beurvloer 173 matches op. De afwikkeling daarvan wordt op dit moment gecoordineerd door de Vrijwilligerscentrale Beverwijk-Heemskerk. De centrale houdt scherp in de gaten of de gemaakte deals daadwerkelijk worden uitgevoerd of dat partijen hulp nodig hebben om elkaar alsnog te vinden. Op die manier wordt de kwaliteit van de matches gedurende het hele jaar gemonitord. Donderdag 11 juni nog gingen de bewoners van Huis ter Wijck (Viva Zorggroep) op uitje naar Artis met een lunch die ter beschikking was gesteld door de horeca afdeling van IJmond Werkt in ruil voor diverse uitingen van de Viva Zorggroep. Meer dan de helft van de matches zijn daadwerkelijk al afgerond. Voor het merendeel van de matches staat afronding gepland voor na de zomer.

De organisatie roept verenigingen en met name ondernemers op om de datum 27 oktober alvast met een rode stift in de agenda te schrijven voor het opnieuw bijwonen van de Beursvloer IJmond Noord.